Oferta de servicii > Instalatii de impamantare si paratrasnet

Pentru protejarea persoanelor, a cladirilor si a echipamentelor o importanta deosebita o au instalatiile de impamantare si de paratrasnet.
Instalatia de legare la pamânt este ansamblul de conductoare si electrozi prin care se realizeaza legatura unor elemente dintr-o instalatie cu solul.
La exploatarea echipamentelor electrice pot sa apara defecte care sa determine aparitia unor tensiuni periculoase pe diferite parti metalice care în mod normal nu sunt sub tensiune. Pentru protectia echipamentelor si a personalului de deservire se folosesc instalatiile de legare la pamânt.
Protectia prin instalatii de legare la pamânt se foloseste împotriva electrocutarilor prin atingere indirecta în instalatiile electrice cu tensiuni sub 1000V.
În cazul în care legarea la pamânt de protectie reprezinta mijlocul principal de protectie împotriva electrocutarilor prin atingere indirecta, se vor lega la instalatiile de legare la pamânt de protectie toate elementele conductoare care nu sunt sub tensiune dar care în mod accidental pot fi puse sub tensiune, cum sunt:
- carcasele echipamentelor electrice;
- elementele de sustinere, metalice sau din beton armat ale instalatiilor de echipamentelor electrice;
- partile metalice ale tablourilor si pupitrelor electrice;
- îngradirile de protectie, fixe sau mobile, daca nu au o legatura sigura în exploatare cu alte elemente legate la pamânt;
- învelisurile si armaturile metalice ale cablurilor .
Nu este obligatoriu sa se lege la instalatia de protectie urmatoarele elemente:
- carcasele aparatelor de masura, ale releelor si ale altor aparate montate pe tablouri daca au o legatura sigura conductoare cu elementele lor de sustinere;
- constructiile metalice care sustin cabluri electrice, daca aceste cabluri au învelisurile metalice legate la capete la pamânt;
- elementele metalice nedemontabile sau care se pot deschide daca sunt în legaturã printr-o rezistentã neglijabila cu constructiile metalice legate la pamânt
Daca mai multe constructii, hale, ateliere, sunt alimentate cu energie electrica de la aceeasi sursa instalatiile de legare la pamânt de protectie vor fi legate între ele.
Se admite legarea directa la priza de pamânt de protectie a instalatiei de paratraznet, cu conditia ca rezistenta de dispersie sã fie mai mica de 1 ohm iar sectiunile conductoarelor si electrozilor sa fie cele normate.
La folosirea în comun a unei prize de pamânt, conductoarele de legatura la pamânt a instalatiei de paratraznet vor fi separate fata de celelalte categorii de instalatii pâna la priza de pamânt.
Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descarcare electrica cauzat de o diferenta de potential electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natura între nori încarcati cu sarcini electrice diferite. Descarcarea între nor si pamânt se numeste trasnet. In fiecare minut, globul pamintesc este lovit de aproximativ 1.800 trasnete. In fiecare zi, trasnetul omoara, pe intreg globul, 20 de persoane si raneste 80. Un fulger are intensitatea curentului de 10-20 KA si tensiunea electrica de 30-200 MV. In fiecare secunda, izbucnesc circa 100 de fulgere liniare. Fulgerul liniar poate avea o lungime de 1-3 Km si poate dura citeva sutimi de secunde. Speram ca toate aceste statistici sa va convinga de necesitatea unui paratrasnet. Dar nu orice instalatia care pare a fi un paratrasnet, ci una care sa fie proiectata pentru a va proteja in mod real.

"Pentru noi Calitatea a devenit o Obligatie"

ABIL Electric - partenerul tau in afaceri electrice
Contact rapid

Email:

Telefon:

Mesaj:

Primiti gratuit o estimare de pret.

Intrebari frecvente

Cum pot reduce factura de energie ?
Criza financiara mondiala precum si criza energiei se manifesta acut in ace ... Continuare

Carte de oaspeti


Oferta de servicii ::  De ce noi? ::  Certificari ::  Echipa ::  Referinte ::  Angajari ::  Parteneri ::  Contact

©Abil Electric SRL   by