Oferta de servicii > Executie instalatii electrice de utilizare de joasa tensiune, civile si industriale

Avem o experienta bogata in realizarea diverselor instalatii electrice.
Prin instalatii electrice se inteleg acele instalatii care sunt destinate a folosi energia electrica pentru forta, iluminat si alte scopuri industriale sau casnice.
Din punctul de vedere al locului unde se executa, instalatiile electrice se impart in:
1. Instalatii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj, intrerupere, protectie ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel.
2. Instalatiile exterioare, la care elementele instalatiei sunt montate in afara cladirilor.
Instalatiile electrice pot servi numai pentru iluminat si se numesc instalatii electrice de iluminat, sau pot servi pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari, ca motoare si cuptoare electrice, aparate de sudat etc si se numesc instalatii electrice de forta.
Dupa modul in care se executa, instalatiile electrice se impart in:
1. Instalatii electrice executate aparent, la care conductoarele electrice, prizele, intreruptoarele, sunt montate in mod vizibil.
2. Instalatii electrice executate ingropat, la care conductoarele electrice nu se vad.
Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate.
Instalatiile electrice de iluminat sunt alimentate in special de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta.
Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru executare unei instalatii electrice formeaza procesul tehnologic de executie al instalatiei respective.
Principalele operatii care trebuie executate sunt:
-Trasarea pe tavanul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice, indicate pe planul de executie, saparea santurilor in pereti, a locasurilor pentru doze, dibluri, prize, intreruptoare, si fixarea acestora in montaj aparent sau ingropat.
-Tragerea conductoarelor in tuburile de protectie, executarea legaturilor intre conductoare si izolarea lor.
-Montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrica si a tablourilor de distributie.
-Verificarea instalatiei.
Procesul tehnologic difera de o lucrare la alta si uneori de la un santier la altul, in functie de materialele si utilajele folosite, de specificul cladirilor in care se executa.
Transpunerea schemei electrice dupa proiect este operatie importanta, care consta in indentificarea si transpunerea cu precizie pe teren, a continutului planurilor. Cu aceasta ocazie se va insemna locul unde se monteaza: corpurile de ilumunat, intreruptoarele, prizele, dozele, masinile electrice, precum si tablourile de distributie, tuburile de protectie, ca si locurile unde se vor executa strapungerile prin ziduri si plansee.
Prin instalatie electrica se întelege ansamblul de echipamente electrice interconectate, situat într-un anumit spatiu, care are o functionalitate bine determinata.
Echipamentele instalatiilor electrice sunt constituite din totalitatea masinilor, aparatelor dispozitivelor si receptoarelor electrice interconectate între ele.
Receptoarele electrice sunt acele elemente ale echipamentelor electrice care transforma energia electrica în alta forma de energie (mecanica, termica, luminoasa, etc.)
Ansamblul instalatiilor electrice de producere, transport, distributie si consum de energie electrica, care au în comun un sistem continuu de producere si consum, formeaza un sistem electroenergetic.
Cea mai importanta intr-o instalatie electrica este protectia acesteia si a utilizatorilor sai. protectia moderna se realizeaza in primul rand cu disjunctoare.
Un disjunctor asigura protectia unei instalatii impotriva suprasarcinilor (disjunctorul termic), scurtcircuitelor (disjunctorul electromagnetic), defectelor de izolatie, prin intermediul releelor termice si/sau electromagnetice incorporate.
Pot indeplini si functia de separare.
Aceste aparate stabilesc, suporta si intrerup curenti normali si curenti de scurtcircuit, si sunt de obicei instalate la inceputul unei instalatii electrice. Pe scurt, intr-o instalatie electrica, disjunctoarele au acelasi efect ca si sigurantele fuzibile, cu urmatoarele diferente:
- actionarea nu duce la distrugerea lor;
- in functie de tipul constructiv, pot supraveghea unul sau mai multi parametri;
- sunt mult mai eficiente decat sigurantele din punctul de vedere al protectiei omului;
- pot suporta un timp determinat o suprasarcina.
Principalele caracteristici ale unui disjunctor:
- tensiunea nominala;
- curentul nominal (curentul permanent);
- curentul de reglaj - curentul maxim suportat fara a declansa;
- curentul de rupere (curent de functionare) - curentul care provoaca declansarea;
- capacitatea de rupere - cel mai mare curent de scurtcircuit pe care disjunctorul il poate intrerupe, la o tensiune data;
- capacitatea de limitare - capacitatea disjunctorului de a nu lasa sa treaca decat un curent inferior celui de scurtcircuit;
- numarul de poli;
Principiul de functionare al disjunctorului cu releu termic: curentul traverseaza disjunctorul, un bimetal este incalzit prin efect Joule, iar daca aceasta incalzire este suficient de importanta, bimetalul declanseaza, intrerupand curentul.
Acest sistem este simplu si robust, dar nu suficient de precis, fiind caracterizat de timpi de reactie mari (este lent).
Principiu de functionare al disjunctorului magnetic: in regim normal, curentul nominal circula prin bobina disjunctorului fara sa aiba efect asupra armaturei mobile (lamelei); circuitul ramane inchis. Daca apare un defect in circuitul din aval de disjunctor, impedanata circuitului va scadea iar curentul va creste pana la valoarea de scurtcircuit. In acest moment, curentul produce magnetizarea armaturei mobile, ceea ce duce la deschiderea circuitului (intreruperea alimentarii circuitului din aval). Intreruperea este instantanee, ceea ce face ca acest tip de disjunctor sa poate fi folosit cu succes in locul sigurantelor fuzibile pentru protectia la scurtcircuit.
Principala utilizare: protectia echipamentelor electrice contra defectelor (suprasarcina, scurtcircuit, lipsa tensiune,etc.
Disjunctorul electromagnetic inglobeaza cele doua tipuri de disjunctoare amintite mai sus, magnetic pentru protectia la scurtcircuit, termic pentru protectia la suprasarcina.
Disjunctorul diferential (DDR) asigura protectia oamenilor contra contactului indirect, deci a electrocutarii; poate fi folosit ca protectie suplimentara a echipamentelor contra curentilor de fuga generati de un contact imperfect, de un defect de izolatie, etc.

"Pentru noi Calitatea a devenit o Obligatie"

ABIL Electric - partenerul tau in afaceri electrice
Contact rapid

Email:

Telefon:

Mesaj:

Primiti gratuit o estimare de pret.

Intrebari frecvente

Merită să pun Încălzire electrică în pardoseală ?
Încălzirea electrică în pardoseală este un sistem de încălzire centr ... Continuare

Carte de oaspeti


Oferta de servicii ::  De ce noi? ::  Certificari ::  Echipa ::  Referinte ::  Angajari ::  Parteneri ::  Contact

©Abil Electric SRL   by